За повеќето мажи опаѓањето на косата не е само естетски проблем, туку е и прашање кое влијае на нивната самодоверба и кое постојано им го преокупира умот. Решението за овој проблем е садењето – што за среќа може добро и ефтино да се направи во Приштина!

Опаѓањето на косата може да настане од различни причини, а најмногу се јавува како естетски проблем. Меѓутоа, во денешно време постојат ефективни процедури за трансплантација на коса, кои овозможуваат враќање на нивниот раст. Во минатото, ваквите интервенции бараа патување во странство, како и плаќање на големи парични износи. Но, овие услуги може да се обезбедат по поволни цени во центарот на Приштина, каде турската компанија VatanMed ја отвори својата нова клиника.

VatanMed е основана во 2007 година и нуди различни услуги од областа на естетските операции и операциите за трансплантација на коса, брада, мустаќи и веѓи, во многу земји во светот. На Косово е присутна веќе две години. Веќе има 15 филијали на четири континенти: Европа, Азија, Африка и Америка, со седиште во Истанбул, Турција. Од своето основање има обезбедено услуги на повеќе од 40.000 луѓе.

VatanMed ја подигна трансплантацијата на коса на ниво на уметност, комбинирајќи го здравјето и естетиката. За изведбата на оваа уметност има тимови од професионалци, кои ја користат најновата технологија и најновите методи, како и постојано се грижат. Покрај трансплантација на коса, VatanMed во својата клиника во Приштина нуди и стоматолошки и естетски услуги. Оваа компанија ја почитува законската регулатива за здравствена заштита и им дава важност на лекарите, клиниките и здравствениот персонал, во тој случај сите операции се изведуваат со високо ниво на удобност во стерилизирани простории. Професионални лекари од Турција престојуваат во Косово, што овозможува давање услуга 24/7, како и редовна комуникација со секој пациент, со цел да се изгради меѓусебна доверба. Клиниката ВатанМед во Косово за своите услуги нуди и гарантен документ, кој важи во 15 филијали на оваа компанија низ светот.

Процедурите за трансплантација на коса се изведуваат без болка и печење кај пациентите, додека нивното задоволство од услугите е на највисоко ниво. За ова, VatanMed во своите пазуви собра професионални лекари и високо обучен здравствен персонал, кои во секое време се подготвени да му пружат помош на секој пациент. Интервенцијата е проследена со процес на заздравување, при што периодот на VatanMed гарантира поддршка за 24 часа. Периодот на заздравување трае од 7 до 10 дена.

Традицијата, професионалноста, како и илјадниците пациенти задоволни од трансплантацијата на коса се доволна референца за секој човек кој има проблеми со опаѓање на косата што оваа грижа може да заврши сега во Приштина. Додека за да ја обезбеди среќата на клиентите, VatanMed спроведува ценовно ориентирана политика, за што сведочи и испораката на овие услуги во Косово, со цел да се елиминираат патните и сместувачките трошоци за косовските пациенти.

Затоа, доколку имате проблеми со опаѓање на косата, па затоа сте несигурни и несреќни, за повторно да уживате во својот изглед, не мора да патувате во далечни места и да плаќате астрономски бројки. Но, попрефинет и помлад изглед, без да влијае на природниот изглед, можете да добиете во VatanMed.

Доколку ви е потребна ваква интервенција, која навистина ќе ви го промени животот и ќе ви ја врати самодовербата, можете да закажете термин за БЕСПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЈА со контактирање на VatanMed на: