VatanMed – светски позната клиника за трансплантација на коса во центарот на Приштина

За повеќето мажи опаѓањето на косата не е само естетски проблем, туку е и прашање кое влијае на нивната самодоверба и кое постојано им го преокупира умот. Решението за овој проблем е садењето – што за среќа може добро и ефтино да се направи во Приштина!

Опаѓањето на косата може да настане од различни причини, а најмногу се јавува како естетски проблем. Меѓутоа, во денешно време постојат ефективни процедури за трансплантација на коса, кои овозможуваат враќање на нивниот раст. Во минатото, ваквите интервенции бараа патување во странство, како и плаќање на големи парични износи. Но, овие услуги може да се обезбедат по поволни цени во центарот на Приштина, каде турската компанија VatanMed ја отвори својата нова клиника.

VatanMed е основана во 2007 година и нуди различни услуги од областа на естетските операции и операциите за трансплантација на коса, брада, мустаќи и веѓи, во многу земји во светот. На Косово е присутна веќе две години. Веќе има 15 филијали на четири континенти: Европа, Азија, Африка и Америка, со седиште во Истанбул, Турција. Од своето основање има обезбедено услуги на повеќе од 40.000 луѓе.

VatanMed ја подигна трансплантацијата на коса на ниво на уметност, комбинирајќи го здравјето и естетиката. За изведбата на оваа уметност има тимови од професионалци, кои ја користат најновата технологија и најновите методи, како и постојано се грижат. Покрај трансплантација на коса, VatanMed во својата клиника во Приштина нуди и стоматолошки и естетски услуги. Оваа компанија ја почитува законската регулатива за здравствена заштита и им дава важност на лекарите, клиниките и здравствениот персонал, во тој случај сите операции се изведуваат со високо ниво на удобност во стерилизирани простории. Професионални лекари од Турција престојуваат во Косово, што овозможува давање услуга 24/7, како и редовна комуникација со секој пациент, со цел да се изгради меѓусебна доверба. Клиниката ВатанМед во Косово за своите услуги нуди и гарантен документ, кој важи во 15 филијали на оваа компанија низ светот.

Процедурите за трансплантација на коса се изведуваат без болка и печење кај пациентите, додека нивното задоволство од услугите е на највисоко ниво. За ова, VatanMed во своите пазуви собра професионални лекари и високо обучен здравствен персонал, кои во секое време се подготвени да му пружат помош на секој пациент. Интервенцијата е проследена со процес на заздравување, при што периодот на VatanMed гарантира поддршка за 24 часа. Периодот на заздравување трае од 7 до 10 дена.

Традицијата, професионалноста, како и илјадниците пациенти задоволни од трансплантацијата на коса се доволна референца за секој човек кој има проблеми со опаѓање на косата што оваа грижа може да заврши сега во Приштина. Додека за да ја обезбеди среќата на клиентите, VatanMed спроведува ценовно ориентирана политика, за што сведочи и испораката на овие услуги во Косово, со цел да се елиминираат патните и сместувачките трошоци за косовските пациенти.

Затоа, доколку имате проблеми со опаѓање на косата, па затоа сте несигурни и несреќни, за повторно да уживате во својот изглед, не мора да патувате во далечни места и да плаќате астрономски бројки. Но, попрефинет и помлад изглед, без да влијае на природниот изглед, можете да добиете во VatanMed.

Доколку ви е потребна ваква интервенција, која навистина ќе ви го промени животот и ќе ви ја врати самодовербата, можете да закажете термин за БЕСПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЈА со контактирање на VatanMed на:

Vatanmed продолжува да расте во Европа

Во нашата секојдневна медицина, протези како протези не може да се најдат среде никаде, дури ни на најпопуларното место. Можно е Бунда Турција да има поголема улога во Турција. Затоа што кај нас оваа област е многу мал бренд. Ватанмед не се сомнева во глобалната природа на брендовите кои се на глобалниот пазар за овие брендови. Потребни се 15 години за Ватанмед да направи клинички преглед во областа каде што е роден во 15-та област. Во клиничките клиники, Африка, Европа, Азија и Америка се широко користени во клиниките. Можно е да се објасни оваа цена на едноставен начин. Можно е да се објасни оваа цена на едноставен начин. Покрај тоа, факторите како што се високата стапка на успех и брзото решение се факторите што ги тераат луѓето да ја претпочитаат Турција за трансплантација на коса. Vatanmed’in kurucusu olan Uğur Öztürk de geldikleri noktadan dolayı olduça mutlu olduklarını ve şube sayısın her geçen gün artıracaklarını her geçen gün artıracaklarını.

 

Ватанмед пионер на полето

Угур Озтурк наведува дека како Vatanmed тие се една од водечките институции во својата област. Изразувајќи дека особено во последните денови е зголемена побарувачката за трансплантација на коса, Угур Озтурк наведува дека ги прошириле своите клиники и во Истанбул. Велејќи дека на овој начин обезбедуваат подобар квалитет и комфорна услуга, Озтурк наведува и дека соработуваат со тим од експерти за трансплантација на коса, така што нивната стапка на успех е речиси еднаква на 100%.

Поради оваа причина тој наведува дека дури и оние кои велат дека немаат влакна, особено во горниот дел од косата, можат без двоумење да го посетат Vatanmed и да ги направат потребните процедури, а резултатите се изненадувачки успешни. Изразувајќи дека е важно да се задржи истиот квалитет во речиси секоја клиника и покрај нивното распространување на 4 континенти, тој наведува и дека за тоа ги прават потребните студии. Изразувајќи дека резултатите што ги добиваат на каналите на социјалните медиуми како Google, Instagram и Facebook го одразуваат нивниот квалитет, Озтурк исто така наведува дека коментарите ги прават многу задоволни.

Vatanmed Dünyaya Açılıyor

Türkiye’de sağlık turizminin ana ekseni sayılabilecek Vatanmed, 2007 senesinde kurulmuş bir şirkettir. Şirket yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayıp Avrupa, Asya, Amerika kıtalarında da hizmet sunmaktadır. İnsanlar sağlık turizmini gerek tedavi olmak gerekse de sadece estetik kaygılarla tercih etmektedir. Vatanmed de hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli noktalarından birçok insanın tercih edip güvendiği kuruluşlar arasında gelmektedir.Saç ekimi işlemi son yılların en çok talep gören işlemleri arasında yer almaktadır. Bireyler özellikle belirli bir yaştan itibaren çeşitli nedenlerle kısmi ya da büsbütün saçlarını kaybetmektedir. Dolayısıyla Vatanmed’i tercih eden birçok bireyin de istediği işlemlerden biri saç ekimi olmaktadır. Vatanmed yetkililerinden Uğur Öztürk, saç ekimi konusunda kalite ve güvenin ana hedeflerden biri olduğunu vurgulamıştır. Çok kısa bir şekilde, müşterinin tam istediği şekilde saç ekim işleminin tamamlanmasından sonra insanlara hizmet garantisi de veren Vatanmed, bu özelliği ile birçok kişi tarafından tercih sebebi olmaktadır. 

Sağlık Turizminde Ayırt Edici Hizmet

Sağlık turizminde faaliyetlerini sürdüren pek çok kuruluş mevcuttur. Bu kuruluşlar birçok yönleri ve hizmetleri ile birbirlerinden ayrılabilmektedir. Ancak Vatanmed müşteri memnuniyetine vermiş olduğu ekstra önem ve değer ile rakiplerinden ayrılmaktadır. Örneğin bir kimse saç ekim ya da diş estetiği için Vatanmed’i tercih etmiş olsun. Bu kimsenin aldığı hizmetten memnun kalmaması durumunda Vatanmed oluşan olumsuzluğu ortadan hemen kaldırabilme adına gerekli tüm işlemleri yapacaktır. Kişi her nerede olursa olsun hemen İstanbul’da bulunan merkez kliniğe davet edilecek ve bu seyahat için oluşabilecek konaklama ve yol gibi masraflar Vatanmed tarafından karşılanacaktır.Vatanmed yetkililerinden Uğur Öztürk, böylesine bir hizmetin hiçbir kuruluş tarafından verilmediğini yapmış olduğu açıklamada ifade etmiştir. Daha önce saç ekimi, diş sağlığı gibi işlemler yaptırmayan ya da yaptırmış olsa da son derece maliyetli bir şekilde yaptıranlar Vatanmed’in de böyle olduğunu düşünebilirler. Ancak Uğur Öztürk, doğru bilinen bu yanlış için “Kaliteli ve birbirinden spesifik olan tüm uygulamalar uzman ekiplerimiz tarafından, en iyi fiyat garantisi ile sunulmaktadır.” ifadelerini kullanmıştır.

Saç Ekiminde Avrupa’nın Tercihi Vatanmed

Sağlık turizmi belirli bölgelerde toplanan, sağlığa yönelik hizmet vermeyi amaçlayan girişim ve faaliyetlerin bütünü şeklinde tanımlanabilir. Türkiye’de sağlık turizmi denince akla ilk gelen yerlerden bir tanesi şüphesiz ki Vatanmed olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sektörün hedef kitlesi sağlığı çeşitli nedenlerle bozulmuş ya da bozulmasa dahi vücudundaki herhangi bir yerinden rahatsızlık duyan insanlardır. Plastik cerrahi, rehabilitasyon ve hatta psikiyatri gibi alanlar sağlık turizmi kapsamında yer almaktadır.

Vatanmed saç ekimi alanında, diş sağlığı alanında oldukça yetkin ve güvenilir hizmetler sağlamaktadır. Özellikle son dönemlerde, pandemi döneminde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önemli bir yatırım yaptıklarını vurgulayan şirket yetkililerinden Uğur Öztürk bu yönüyle sektörün ana aktörlerinden biri olduklarını ifade etmiştir. Saç ekimi konusunda Avrupa’dan, Amerika’dan ve hatta Asya’dan birçok kişinin Vatanmed’e başvurduklarını dile getirmiştir. Yalnızca saç ekim işlemi için her yıl 1 milyonu aşkın bireyin Türkiye’yi tercih ettiğini ve bu kesimin içerisindeki büyük bir çoğunluğun ise Vatanmed’i seçtiğini açıklamalarında vurgulamıştır.

Kalite ve Güvenin Ortak Noktası: Vatanmed

Vatanmed 2007 yılında kurulmuş bir şirket olsa da sektörün en eski, en köklü firmaları karşısında güçlü konumunu korumaya ve günden güne de sağlamlaştırmaya devam etmektedir. Ekiplerinde yer alan her bir personelin oldukça kalifiye, alanında uzman kişilerden oluştuğunu belirten Uğur Öztürk başarılarında bu durumun büyük bir önemi olduğunu ifade etmiştir.

Vatanmed 7 gün 24 saat boyunca yani müşterilerin dilediği saatte hizmet alabileceği, başvurabileceği bir kuruluştur. Görünmez kazalar nedeniyle mağdur durumda olan insanlar gecenin bir yarısında Vatanmed’e başvurarak acil çözümler üretilebilmektedir. Oluşabilecek komplikasyonlar ortaya çıkmadan hemen gerekli müdahaleler yapılmakta ve hastalar gönül rahatlığıyla, güvenilir bir şekilde klinikten uğurlanmaktadır. Uğur Öztürk tüm bu harika hizmetleri sunarken önem verdikleri en temel unsurların başında kalite ve güvenin geldiğini vurgulamıştır. Ayrıca her bütçeye uygun fiyat seçenekleri sunduklarını da ifade etmiştir. Vatanmed sayesinde artık saç ekimi, diş estetiği ya da buna benzer tüm işlemlerin lüks olmaktan çıktığını da vurgulayan Uğur Öztürk konuşmasını bu ifadeler ile sonlandırmıştır.