ТРЕТМАНИ ЗА ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА

Губењето на косата, кое е единствениот додаток на нашето тело и претставува важен дел од физичкиот изглед, може да предизвика сериозни психолошки проблеми, но и физички проблеми.

Центар за повици

Назначување преку Интернет

КОИ СЕ ТРЕТМАНИ ЗА ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА?

Губењето на косата е важен проблем со кој се соочуваат речиси сите поединци во одредени периоди од нивниот живот.

ЛАСЕРСКИ ТРЕТМАН НА КОСА

Ласерскиот третман за коса е квалитетна опција за нега на коса која поддржува поздрав проток на крв во ослабените фоликули на косата.

Аплицирањето со ласер за коса се врши со најсовремени машини кои имаат карактеристика професионално да го запрат опаѓањето на косата. Ласерот за коса применет од експерти во областа ја зајакнува вашата ослабена и истенчена коса.

Како резултат на научните истражувања спроведени од експерти за ласерот за коса, има многу предности од ниските дози на ласерски зраци кои се даваат на скалпот. На овој начин, фоликулите во областа на апликацијата се поддржани да растат многу побрзо и поздраво. Резултатите од апликацијата се појавуваат што е можно поскоро.

Овие апликации, кои ги стимулираат фоликулите на косата и обезбедуваат појава на нови прамени коса во областите кои стануваат ретки, поддржуваат побрз раст и зајакнување на косата за најкратко време и прават вашата коса да изгледа онака како што сакате.

ТРЕТМАН PRP (PLATELET RİCH PLASMA).

PRP е регенеративна (обновувачка) вакцина добиена од сопствената крв на пациентот.

Методот PRP може да се користи на два начина при трансплантација на коса. Еден од нив се зема од сопствената крв на лицето во количина од 8-10 cc. Потоа, тромбоцитите се добиваат со центрифугирање и се инјектираат во областа што треба да се засади со ситни иглички. Во друга метода, графтите земени од донорското (донаторско) подрачје се чуваат во посебен раствор. Со истурање на PRP во овој раствор, се зголемува времето на одржливост на графтите. И во двата методи гледаме дека резултатите од трансплантацијата на коса се подобри бидејќи по примената на PRP на трансплантираните графтови, снабдувањето со крв во оваа област е побрзо. Корените се закачуваат побрзо, факторите на раст кои ги стимулираат корените им овозможуваат на корените побрзо да се појават. Што е најважно, ја намалува стапката на трошење по трансплантацијата на коса. При нормална трансплантација на коса, 5-10% губење се случува природно, додека оваа стапка се минимизира со PRP.

42%
ПРИЧИНИ ЗА ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА

Многу фактори како што се штетните хемикалии во козметичките производи кои се нанесуваат на косата, генетска предиспозиција, хормонални причини, хронични болести, неухранетост, замор, стрес и фактори на животната средина може да предизвикаат губење на косата.

53%
ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА ТИП МАШКИ

Генетските фактори се генерално ефикасни при овој тип на осипување и најтешко се лекуваат. За да се забави опаѓањето, се применуваат третмани кои ги зајакнуваат фоликулите на косата.

67%
ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА ОД ТИП ЖЕНСКИ

При овој тип на осипување, осипувањето се јавува во целиот регион на скалпот. Решенијата и витаминските додатоци кои се користат за зајакнување на фоликулите на косата може да го спречат опаѓањето на косата.

https://vatanmed.com/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_10.jpg
https://vatanmed.com/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_11.jpg

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

17 години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 17-годишно корпоративно искуство.

Зошто треба да направам трансплантација на коса?

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати.

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати. Ако имате коса која исчезнува или широко распространето опаѓање на косата, трансплантацијата на коса ви нуди трајно решение. Кога трансплантацијата на коса е извршена од искусни, квалификувани специјалисти и здравствен персонал, вашата линија на косата може да остари и вашата коса да ја врати густината што ја имаше во минатото.

Техники за трансплантација на коса