Трансплантација на веѓи

Трансплантацијата на веѓи е лесна, удобна, безболна и без лузна операција која се изведува и кај машки и кај женски пациенти.

Центар за повици

Назначување преку Интернет

ШТО Е ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ВЕЃИ?

Трансплантацијата на веѓи е лесна, удобна, безболна и без лузна операција која се изведува и кај машки и кај женски пациенти.

Пропаѓањето на веѓите, кое може да настане поради разни болести, испакнатини, изгореници или рани, понекогаш може да биде од генетско потекло. Губењето на сите или на одреден дел од веѓите од непожелни причини не е неизлечив проблем. Може да се земе соодветна количина на фоликули на косата од донорската област на лицето и да се изврши трансплантација на веѓи со методот FUE.

Додека локалната анестезија се применува за некои операции во процедурите за трансплантација на веѓи, седацијата се применува кај пациенти кои се плашат од игли. Со седацијата и локалната анестезија што ќе се примени, нема да има болка или чувство на болка во таа област. Поради овие процедури, пациентот не чувствува болка или болка за време на операцијата.

Операциите за трансплантација на веѓи може да траат пократко, некои операции може да траат 1-2 часа. Главната причина за ова е што локалната анестезија варира од личност до личност.

42%
СЕ КОРИСТИ ТЕХНИКА ЗА FUE

Благодарение на медицинскиот уред наречен Micromotor FUE или рачен удар, уредот кој го скратува времето на операција, олабавените фоликули на косата се собираат во фоликули.

53%
ВРЕМЕ НА ОБРАБОТКА

Во зависност од бројот на собрани и трансплантирани графтови, постапката може да трае 1-2 часа.

67%
ПО ПОСТАПКАТА

По операцијата се препорачува одмор 1-2 дена. На денот на операцијата не треба да се шминка, ништо не треба да се нанесува на веѓите.

https://vatanmed.com/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_10.jpg
https://vatanmed.com/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_11.jpg

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

17 години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 17-годишно корпоративно искуство.

Зошто треба да направам трансплантација на коса?

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати.

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати. Ако имате коса која исчезнува или широко распространето опаѓање на косата, трансплантацијата на коса ви нуди трајно решение. Кога трансплантацијата на коса е извршена од искусни, квалификувани специјалисти и здравствен персонал, вашата линија на косата може да остари и вашата коса да ја врати густината што ја имаше во минатото.

Техники за трансплантација на коса