Трансплантација на брада

Брадата е дел од естетскиот изглед кај мажите.

Центар за повици

Назначување преку Интернет

Трансплантација на брада

Трансплантацијата на брада се врши со пренесување на фоликулите на косата кои се пренесуваат од различен дел од телото, како што е трансплантација на коса, во регионот каде што ќе се засади брадата.

Трансплантацијата на брада се врши со пренесување на фоликулите на косата кои се пренесуваат од различен дел од телото, како што е трансплантација на коса, во регионот каде што ќе се засади брадата.

Трансплантацијата на брада може да се направи за да се постигнат успешни резултати дури и кај луѓе кои никогаш не пуштиле брада, што во општеството се нарекува катче. Густа брада која има естетски изглед и ја зачувува нејзината природност може да се создаде со трансплантација на брада. За време на трансплантација на брада се применува локална анестезија. Со локална анестезија, пациентот не чувствува никаква болка. За време на процесот на трансплантација на брада се користи методот FUE.

Во процесот на трансплантација на брада, пренесените влакна треба да се засадат под исти агли како и постоечките влакна. Аголот на садење е важен елемент за природен изглед. За време на процесот на трансплантација на брада се користат единечни корени на косата. Влакната земени од донорската област треба да се одвојат и да се пресадат поединечно. Бидејќи влакната во пределот на брадата се секогаш сингл. Откако ќе се земат фоликулите на косата од донорската област, тие треба да се пресадат во пределот на брадата без предолго чекање. Трансплантација на брада може да се направи и за пациенти кои имаат проблеми со брадата, лузни од изгореници и лузни во областа.

42%
СЕ КОРИСТИ ТЕХНИКА ЗА FUE

FUE методот се користи при трансплантација на брада. Влакната пренесени со методот FUE треба да се засадат под исти агли како и постоечките влакна. Тоа е важен елемент за природен изглед.

53%
ВРЕМЕ НА ОБРАБОТКА

Трансплантацијата на брада се изведува под локална анестезија и седација и трае 2-5 часа.

67%
ПО ПОСТАПКАТА

Најважната точка што треба да се земе предвид по садењето е миењето да се направи по 3 дена. Сепак, најважниот период од процесот на заздравување заврши.

https://vatanmed.com/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_10.jpg
https://vatanmed.com/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_11.jpg

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

17 години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 17-годишно корпоративно искуство.

Зошто треба да направам трансплантација на коса?

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати.

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати. Ако имате коса која исчезнува или широко распространето опаѓање на косата, трансплантацијата на коса ви нуди трајно решение. Кога трансплантацијата на коса е извршена од искусни, квалификувани специјалисти и здравствен персонал, вашата линија на косата може да остари и вашата коса да ја врати густината што ја имаше во минатото.

Техники за трансплантација на коса